THROUGH HER THICK & THIN
“Don't cry because it's over, smile because it happened."






Disclaimer:

This is a personal blog about a woman - as a daughter, a wife, a career woman, a homemaker, a mommy - and her thoughts and feelings through out her personal/work lives, as a citizen of her beloved country, her previous journey to motherhood and her journey as a mommy. This blog has no intention to offend or to have an influence on anyone. Read at your cost. Erti kata lain, if x suka, u r welcome to click the "X" on the top right hand corner. Erti kata lain lagi, tak payah ler baca...

Thursday, 7 January 2010

Sepandai2 tupai melompat...

Got this from my friend's blog.

Kesian Ika ni, jadi mangsa penipuan seorang wedding planner yang x berhati perut. Actually not only her, tapi ramai lagi yang dah kena.

To friends/readers, hati2 yer.. (note to myself too!!).. takut nya.. bukan senang nak kumpul duit.. aleh2 kena tipu hidup2!

Mungkin at this point of time, si tupai masih melompat2 happy sbb berjaya tipu ramai orang. Tapi percaya la.. Allah SWT Maha Kaya, one day pasti si tupai akan jatuh jua ke tanah. Sekarang pun ramai org dah terkena and take precaution. Sampai bila nak menipu orang. Duit yang dapat pun tak berkat... nak bagi makan kat anak lagi.. oh yes, she has a son (dari sumber2 yang dibaca)!

Just remember TUPAI, what u give u get back!

p/s: i pulak yang emo.. sorry yer.. tapi mmg sungguh rasa kesian dekat mereka yang ditipu...

5 comments:

Sharinginfoz said...

memang dasar tupai kan... apa-apa pun semoga dia insaf...

Petrol Tanpa Subsidi-RM2.10????

Nak Gelak Ke Tak????

diana zainal said...

I like this part : Just remember TUPAI...

haha.. cute!
Tapi u are right? i think there is definitely something wrong with the TUPAI. asyik create cerita je.. she should've been an author instead.

Naz said...

sharinginfoz: yup, semoga dia insaf.. jangan dah kena cekup baru nak menangis2!

yana: Tupai supposed to be cute.. huhu.. tapi this particular TUPAI... i plak yang naik angin.. huhuhu..

Kancilbiru said...

TUPAI?? hehe...takpa...tak lama la tu dia nak lingkup...

Naz said...

Niza: Aaah.. serve her right!