THROUGH HER THICK & THIN
“Don't cry because it's over, smile because it happened."






Disclaimer:

This is a personal blog about a woman - as a daughter, a wife, a career woman, a homemaker, a mommy - and her thoughts and feelings through out her personal/work lives, as a citizen of her beloved country, her previous journey to motherhood and her journey as a mommy. This blog has no intention to offend or to have an influence on anyone. Read at your cost. Erti kata lain, if x suka, u r welcome to click the "X" on the top right hand corner. Erti kata lain lagi, tak payah ler baca...

Thursday, 24 December 2009

Cuba la dengar kata sikit!

His cheeky face!

Baru jer tukar cadai tau!!!

Suka suki jer budak kuning ni!!

Budak kuning kat atas ni tersangat la nakal sekarang ni!! Nak marah lebih2 kesian, sebab comey sgt.. tapi.. aduh.. degil!!!! Fluffy is a home cat, memang x pandai nak merayau2 kat luar rumah. Kalau keluar pun, he knows his limit sampai gate jer. And dia tahu kalau kuar rumah, just to do his things jer kat his little potty outside the house. Makan sumer mmg kat dlm umah. And of cos, tido pun, if it's not on my bed, kat mana2 yang empuk la.

Tapi, malam tadi, i dunno why.. maybe he memberontak kot asyik kena dok dlm umah jer. So while i was hanging my wet clothes outside, budak kuning ni, sebab he knew i was outside, dia pun keluar ikut sliding door (memang his way in & out to go to his potty lah.) So, when i was done with sidai'ing my clothes, ajak la dia masuk. Boleh pulak he ran, under my dad's car and duduk kat bawah tu. So, terjerit2 la daku tengah2 malam suh dia masuk. Tapi dia bleh wat dekkkk jer.

So, i did the trick yang slalu i buat.. tutup pintu, tutup lampu & menyorok. Lama gak la, ada la dlm 3 minit... selalu nyer within few seconds, dia memang akan masuk ikut sliding door tu balik sebab dia ni pengecut gak sebenarnya. Tapi ni tak, tunggu punya tunggu x masuk2 jugak. So i switched on the lights, buka pintu and keluar balik. Terbongkok2 la tepi keta tu, nak tarik kaki dia. Tapi disebabkan dia buat bunyi manja dia tu, x sampai hati nak tarik sebab takut dia sakit. So i bangun and told him "fluffy, tido la kat luar, nanti anjing makan x tau". And sambil jalan nak masuk umah, i sambung (still x puas ati tu) "fluffy, kalau x masuk umah, xmo kawan".. hahhaha.. ok ok.. yeap, i do talk to my cats like that!

I don't think he came inside last night sbb normally kalau dia kat dlm umah, sure dia dah naik to my room to sleep on my cozy bed. Ni xde pun.. so i assumed he x masuk la.. DEGIL! And pagi tadi, masa nak gi keja, dia dengan muka x malu nyer datang gesel2 kat kaki sbb nak breakfast. And it was my turn pulak buat dekkkk kat dia.. padan muka! I just put his whiskas dlm his bowl then i walked towards the door. Xde pun nak gosok2 kiss2 dia like every morning. I think dia pun pelik napa i angkat and kiss2 him sebab he just stood at his plate while looking at me walked away. Hmmm.. biar dia rasa... serve him right!

Masa balik keja tadi, masuk2 rumah, fluffy dah tunggu depan pintu. Eiii comel nyer budak ni... tapi still x nak tego dia, so i buat x tahu jer. Gi dapur minum air, tgk bowl dia ada makanan lagi, so i went straight up. Hehehe.. budak kuning ni ikuttttt jer gi dapur and naik atas sambil nyiau2.. nak suh angkat la tu...

So, kat atas, lepas dah tukar baju sumer, baru la i picked him up and kiss2 dia. Adalah dalam 20 minit bertahan buat dekk tapi kalah sebab kesian plus comey sangat budak ni.. so masa dukung dia tu, sempat lagi tu pesan kat dia "haa, lain kali jangan buat lagi tau.. degil sangat la fluffy ni!". Huhuhu.. i know he understands... :)


p/s: uppss.. panjang nyer blabbing bout him.. hehe.. sabar yer readers!

3 comments:

Anonymous said...

So sweey...mmg kucing pun paham bahasa manusia....cuma manusia jer kekadang tak paham bahasa manusia...kan?

Em's Family said...

babe, you did that everydayy to ur cats?? Err mcm bele budak la pulak

Naz said...

Anonymous : hmm.. that is kinda subjective.. tgk org kot :)

mira: u mean kiss2 dorg b4 gi keja pagi2 ke? aaah, everyday... hahahha...