THROUGH HER THICK & THIN
“Don't cry because it's over, smile because it happened."


Disclaimer:

This is a personal blog about a woman - as a daughter, a wife, a career woman, a homemaker, a mommy - and her thoughts and feelings through out her personal/work lives, as a citizen of her beloved country, her previous journey to motherhood and her journey as a mommy. This blog has no intention to offend or to have an influence on anyone. Read at your cost. Erti kata lain, if x suka, u r welcome to click the "X" on the top right hand corner. Erti kata lain lagi, tak payah ler baca...

Tuesday, 15 January 2013

DOA SITI AMINAH, amalan untuk ibu mengandung.

Morning alls!

Last night hubby bgtau pasal satu blog ni.  Dia cakap sambil online tu usha2 la blog tu sbb ada doa2 yg boleh diamalkan utk keselamatan and perlindungan untuk anak or anak yg dalam kandungan.  Semalam dah tgk dah tapi sbb too sleepy to continue, maka surfing tu disambung today :)

So here, sharing with all of u utk diamalkan (oh, dah mintak izin utk share kat owner blog tu.. hihi).  InshaAllah semoga doa kita semua dimakbulkan oleh Nya.
"Doa ini selalu di baca oleh Siti Aminah semasa mengandungkan Baginda Rasulullah saw. Bagi ibu-ibu yang sedang hamil, selain membaca surah-surah yang tertentu daripada Al-Quran untuk kandungannya, maka molek benar lah dia membaca doa ini setiap hari sebagai pelindung kepada kandungan. Agar kandungan selamat di dalam jagaan Allah Taala sehingga lahir ke dunia.

Doa ini telah diijazahkan kepada saya oleh Tok Sayyid Padang Kala hafizohullah. Dengan suka hati, saya ijazahkan pula doa ini kepada sesiapa sahaja yang suka dan gemar mengamalkan doa yang amat baik ini. Kata guru saya, doa ini jika sentiasa diwiridkan oleh si ibu, selain selamat anak dalam kandungannya insyaallah juga akan memudahkan proses bersalinnya nanti. Boleh juga di doakan untuk keselamatan anak-anak kita yang berada di kejauhan. maklumlah mereka ini bukannya sentiasa berada di depan mata kita. sebagai ibubapa sudah tentu akan ada rasa khuatir akan keselamatan anak-anak. Inilah doanya di baca 3 kali sambil tangan memegang perut :

ٲﻋﻴﺬﮦ ﺒﺎﻠﻮﺍﺤﺪ ﺍﻠﺼﻤﺪ ﻤﻦ ﺸﺮ ﻜﻞ ﺬﻱ ﺣﺎﺴﺪ

“Uu i’zuhu bilwahidisshomadi min syarri kulli zi hasidin”

ertinya: Aku melindunginya dengan Tuhan yang maha esa yang menjadi tempat tumpuan segala makhluk daripada kejahatan tiap-tiap pendengki."


xoxo,
NAZ


No comments: